RECEPT: Kokosov piščanec z špinačo
SESTAVINE (ZA 2 OBROKA):
- 1 velika piščančje prsi
- 3 skodelice mlade špinače
- 1 velika čebula, nasekljana
- 1/2 skodelice kokosovega mleka
- 3 žlice. kokosovega olja
- pest mandljev
- sol in poper po okusu
Priprava:
Sesekljajte mandlje v multipraktiku, nato jih vmešajte v ponev s kokosovim oljem.
Kokosovo mleko in špinačo dajte v lonec, pokrito kuhajte na majhnem ognju.
V ponvi prepražite čebulo. Narežite piščanca na majhne koščke, jih dodajte zraven čebule in jih pustite, dokler niso zlato rjavo pečeni.
Nato vzemite piščanca in čebulo iz ponve, jih dodajte v lonec s kokosovim mlekom in špinačo. Premešamo in pokrijemo za 2 minut.
Postrezite okrašeno s popečenimi mandlji, rahlo posolimo in popramo.