Recept: Kremni kokosov riž
Sestavine:
60g rjavega riža (1/2 skodelice ali več)
1 žlica kokosovega olja
1 ščepec cimeta (ni obvezno – po Vašem okusu)
1 žlica sveže mletih semen (mešanica sončničnih, bučnih in lanenih semen) (ni obvezno – po Vašem okusu)
Potek:
Zavrite 1 l vode. Dodajte malo soli. V vreli vodi kuhamo opran riž 35 minut ali dokler se ne zmehča, občasno premešamo. Mehkejši je riž, lepši ima okus!
Dodajte več vode, če se riž začenja prijemati dna posode.
Riž precedite, da odstranite odvečno vodo in ga dajte nazaj v posodo.
Nato vmešajte kokosove olje, postrezite še vroče. Če boste dodali cimet ali semena jih dodajte preden riž postrežete na mizo
Nasvet za kosilo:
Če boste riž pripravili za kosilo, lahko dodate malo kurkume, sol in poper namesto cimeta, ali semen.
To daje rižu lepo barvo in aromatičen okus. Riž je zelo okusen tudi z fižolom in curry-jem!